ketvirtadienis, gegužės 24

Lūpų balzamas

Priemonė, be kurios negaliu apsieiti nei žiemą, nei vasarą. Apskritai, lūpų balzamams aš gana išranki ir kaprizinga, tad šitam savo kūriniui kėliau nemažus reikalavimus :)

Labai nemėgstu minkštų, pirštu iš indelio tepamų balzamų - todėl teko paieškoti ir įsigyti išsukamų tūbelių. Reikalingo tvirtumo balzamui suteikė bičių vaškas, tuo pačiu ir apsaugodamas lūpas. Net nesuabejojau, kad sudėtyje pirmoje vietoje turi būti taukmedžio sviestas - geresnio maitinimo lūpoms ir nesugalvosi. Taip pat puikiai prie jo tiko abrikosų kauliukų ir migdolų aliejai - minkštinantys, drėkinantys, atstatantys odą.

Šito man nepakako - norėjau daugiau. Ten, kur reikia atstatyti pažeistą odą, nepakeičiamas yra pantenolis (provitaminas B5). Įlašinau ir vitamino E - jis ne tik naudingas lūpoms, bet ir yra antioksidantas, apsaugo balzamą nuo gedimo. Taip pat čia labai tiko bisabololas - aktyvus junginys, esantis daugelyje augalų, ypač ramunėlėse ir Brazilijoje augančiuose Vanillomopsis erythropapa medžiuose (padėkite rasti lietuvišką pavadinimą...). Bisabololas pasižymi ypač stipriomis raminančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, todėl idealus sudirgusios, jautrios, pažeistos odos priežiūrai - taigi tobulas pasirinkimas mano sausoms, trūkinėjančioms lūpoms :)

Viską vainikavo vanilės ekstraktas - saldžiam balzamo kvapui. Tiesa, nors receptas atrodo visai paprastas (viską pašildei, sumaišei, atvėsinai, ir viskas) - pabandykite pagaminti tik vieną balzamą... Nesuklystant pasverti medžiagas po 0,9 ar 1,2 gramo, o gautą mišinį (viso labo 6 ml) nepaprastai greitai (kol nesustingo, o stingsta tiesiog akimirksniu) tiksliai supilti į mažytę tūbelę...

Jei visgi sugalvotumėte susikurti savo lūpų balzamą, patarsiu - tokiam išsukamam (t.y., truputuką kietesniam, nei pirštu tepamam) balzamui tobuliausia proporcija yra 2 dalys vaško (bičių, mimozos, karnaubo ir t.t.), 5 dalys sviesto (taukmedžio, kakavos, mango ir pan.) ir 3 dalys aliejaus (bet kokio skysto aliejaus). Viską pašildžius karšto vandens vonelėje, kol ištirps, sumaišyti ir supilti į tūbeles sustingti.

O gaminti nenorintys gali lūpų balzamo įsigyti mano parduotuvėje: lūpų balzamas "Linda".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą