ketvirtadienis, vasario 14

Kakavinis sviestas

   Labai mėgstu šį gaminį, ypač žiemą. Riebus, maitinantis, fantastiško kakavos kvapo, iki purumo išplaktas sviestas idealiai tinka kūnui, rankoms tepti, net veidui, jei reikia jį apsaugoti nuo šalčio (ypač mažyliams).

   Svarbiausia sudėtinė dalis, be abejo - natūralus kakavos sviestas. Jis puikiai maitina, minkština odą, didina jos elastingumą, atsparumą aplinkos poveikiui, ir, be abejo - fantastiškai kvepia kakava...

   Taip pat gaminyje yra maitinančio taukmedžio sviesto, abrikosų kauliukų, kokosų ir migdolų aliejų. Papildomą apsaugą odai suteikia natūralus bičių vaškas ir vitaminas E, o drėkinimą - augalinis glicerinas. Sviesto kvapas sustiprintas natūraliu aromatiniu kakavos ekstraktu.

   Visi ingredientai natūralūs, augalinės kilmės, šviežūs. Kadangi tai riebus, vandens neturintis sviestas, jo galiojimo laikas ilgas - 12 mėn. Labiausiai tinka išsausėjusiai, pleiskanojančiai, apsaugos reikalaujančiai odai. 

   Prieš naudojant sviestą, reikėtų išbandyti jį ant nedidelio odos ploto (ypač tiems, kurie alergiški kakavai ar šokoladui!). Produktą nebūtina laikyti šaldytuve, tačiau reikėtų apsaugoti jį nuo karščio, tiesioginių saulės spindulių, didelės drėgmės.

   Ingredients: Butyrospermum parkii*, Prunus armeniaca, Prunus dulcis*, Theobroma cacao*, Cocos nucifera*, Glycerin, Cera alba, Tocopherols, Helianthus annuus seed oil, parfum.
(* Ingredientas sertifikuotas Ecocert)

Šio gaminio galite įsigyti el.parduotuvėje: natūralus kakavinis sviestas "Alatėja"



  Jei norite susikurti ir pasigaminti savo kūno sviestą, keletas patarimų:
  • Pasirinktus sviestus, aliejus, vaškus pašildykite šilto vandens vonelėje (jokiu būdu negalima kaitinti ant tiesioginės ugnies!), tuoj pat įstatykite į šaltą vandenį su ledukais ir plakite, kol gausite kambario temperatūros, purų, minkštą kremą. Nusiteikite ilgam procesui :) Patogiausia plakti specialiu mažu mikseriuku, nes - kartoju - procesas ilgas. Galite prieš plakant kelias minutes palaikyti mišinį šaldiklyje, tačiau tuomet rezultatas nebus toks purus.
  • Kuo kietesnius sviestus, vaškus renkatės, tuo daugiau reikia skystų aliejų. Tarkime, malonią konsistenciją turėtumėte gauti iš 60% nelabai kieto sviesto (pvz., taukmedžio) ir 40% skystų aliejų, o naudojant kietą sviestą (mango, kakavos) ar vašką, jų proporciją mažinkite iki 30-50%. Tikslaus recepto pasakyti, deja, negaliu - kiekvienu atveju tai yra eksperimentas...
  • Jei ketinate dėti vaško, rinkitės oksidacijai atsparius sviestus ir aliejus, papildomai įlašinkite vitamino E - kadangi norint ištirpinti vašką, mišinį reikės šildyti iki didesnės temperatūros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą