šeštadienis, gegužės 26

Veido kremas normaliai odai

Ilgas ir kankinantis buvo šito kremo kūrimo procesas... Vis kažkas nepavykdavo, išsisluoksniuodavo, suskystėdavo, išeidavo pernelyg riebus arba pernelyg lengvas, ar dar kas nutikdavo :) Vis papildydavau receptą tai vienokiu aliejumi, tai kitokiu... Bet užsispyrimas pasiteisino – dievinu šitą savo receptą ir priekaištų jam nebeturiu. Į jį susirinko dviejų skirtingų sviestų ir šešių rūšių aliejų puokštė, vitaminai, šilkas, drėkikliai – net tapo sudėtinga gaminti mažą kremo kiekį, nes tuomet visų ingredientų tenka sverti vos po kelis gramus :)


Norėjau mažiau riebaus kremo, todėl savo mėgstamo taukmedžio sviesto šįkart dėjau labai nedaug, dalį jo pakeičiau lengvesniu, bet ne mažiau vertingu mango sviestu. Mano oda po daugybės bandymų išsirinko neriebius lazdyno riešutų, sezamų aliejus, po truputį jojobos, makadamijų, migdolų ir ricinos aliejų. Drėkinimą odai suteikia vitaminai B5 ir E, drėkinantis kompleksas, šilko proteinai. Kaip emulsiklį šįkart pasirinkau alyvuogių emulsinį vašką – jis augalinis, lengvas, neužkemšantis odos – būtent tai, ko norėjau.

Galutinis rezultatas – lengvas, neriebus, drėkinantis kremukas. Man patinka, kad jis greitai susigeria ir nepalieka blizgesio, todėl puikiai tinka kaip makiažo pagrindas. Naudodama antrą indelį pastebėjau, kad oda atsigavo ir suvienodėjo – iš mišrios tapo beveik normali.

Tiksli kremo sudėtis atrodo prabangiai :)

INCI: Aqua, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Corylus avellana*, Sesamum indicum*, Simmondsia chinensis*, Macadamia ternifolia*, Prunus dulcis*, Ricinus communis*, Butyrospermum parkii*, Mangifera indica, Panthenol, Sodium lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium benzoate, Lactic acide, Benzyl alcohol (and) Dehydroacetic acid*, Silk amino acids, Tocopherols, Helianthus annuus seed oil.

(* ingredientas sertifikuotas Ecocert)


Šio kremo galima įsigyti mano parduotuvėje: veido kremas normaliai odai "Kariatija".

2 komentarai:

  1. As manau kad sie kremaigalbut ir geri betjuos reikia greit sunaudoti ,nes viskas is naturaliu produktu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai teisingai. Sudėtyje yra Ecocert leistino konservanto, tačiau jis nėra toks stiprus, kaip dauguma įprastinėje kosmetikoje naudojamų, todėl toks kremas išlieka šviežias, vertingas ir saugus tris mėnesius - bet tikrai ne metus ar du :)

      Panaikinti