ketvirtadienis, rugpjūčio 30

Kondicionierius normaliems plaukams

Šis receptas mano užrašuose ypatingas ir bene vienintelis toks - nuo tada, kai jį pirmąkart sukūriau, jis taip ir liko nė kiek nepasikeitęs. Tiesa, gvildenu galvoje mintį papildyti jį kamelijų aliejumi...

Parinkau jam nedidelį riebumą, tad jis greitai įsigeria, puikiai nusiskalauja vandeniu ir neapsunkina plaukų. Tai nėra kaukė ar serumas, jo paskirtis - naudojant kasdien, padaryti plaukus švelnesnius, lengviau iššukuojamus ir sumažinti jų elektrinimąsi - tačiau naudodama ilgą laiką pastebėjau, kad plaukai pastebimai atsigavo. Kondicionierius labiausiai tinkamas normaliems ar kiek į riebumą linkusiems plaukams.

Mano sudėliota puokštė iš kokosų, ricinos ir avokado aliejų pasirodė esanti ideali plaukams - naūralūs aliejai juos pamaitina, padaro blizgesnius. Taip pat plaukučiams patiko truputis pantenolio, šilko proteino ir glicerino - plaukai, gavę drėgmės ir vitaminų, tapo švelnūs ir žvilgantys. Kondicionierius gaminamas su rapsų emulsikliu, kuris šiek tiek sumažina gaminio pH pusiausvyrą (žmogaus plaukų pH yra mažesnis, nei odos) - todėl plaukai neišsausėja ir mažiau elektrinasi.

Sudėtis: vanduo, rapsų ir palmių emulsinimo vaškas, avokadų aliejus, kokosų aliejus, ricinos aliejus, glicerinas, pantenolis, šilko proteinas, ekologiškas konservantas, vitaminas E saulėgrąžų aliejuje.

Na, o pagal tarptautinį standartą kondicionieriaus sudėtis turėtų atrodyti taip:
INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol and Behentrimonium Methosulfate, Persea gratissima*, Cocos nucifera*, Ricinus communis*, Glycerin, Panthenol, Silk amino acids, Benzyl alcohol (and) Dehydroacetic acid*, Tocopherols, Helianthus annuus seed oil.
(* ingredientas sertifikuotas Ecocert)
Šito kūrinuko galima įsigyti ir mano parduotuvėje: kondicionierius normaliems plaukams "Tėja".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą